UE a recunoscut certificatele COVID-19 emise de autorităţile din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul verde digital

Ministrul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunţat că UE a recunoscut certificatele COVID-19 emise în Moldova. „Astăzi, Comisia Europeană a adoptat decizia de echivalare a certificatelor noastre naţionale COVID-19 cu cele din cadrul sistemului certificatului digital al UE. Astfel, din 16 noiembrie, certificatele moldoveneşti vor fi tratate la fel ca cele eliberate în UE”, a spus Nicu Popescu”, transmite IPN.

Aceasta decizie se referă la toate cele trei tipuri de certificate emise în Republica Moldova: certificatul de vaccinare, certificatul de recuperare şi certificatul de testare.

„Este o altă reuşită a echipei guvernamentale în beneficiul cetăţenilor. Certificatul digital naţional COVID-19 va facilita libera circulaţie peste hotare în statele membre ale Uniunii Europene, în condiţii de siguranţă, pe perioada pandemiei”, a precizat Nicu Popescu.

Regulile de călătorie în condiţii de pandemie sunt în continuare supuse unor măsuri speciale adoptate de fiecare ţară în parte.

Ministrul de Externe a invitat cetăţenii Republicii Moldova să urmărească în continuare alertele de călătorie publicate sistematic pe pagina Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru detalii despre regulile de acces în străinătate.

Ministrul Nicu Popescu, împreună cu o echipă de la MAEIE, se află în cadrul unei vizite de lucru la Bruxelles, unde a participat la o reuniune prezidată de către înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles, consacrată relaţiilor dintre statele membre ale Uniunii Europene şi cele din cadrul Parteneriatului Estic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite