Teatrul „Guguţă“ îi cheamă pe copii la noua stagiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectivul Teatrului „Guguţă“ îi aşteaptă pe micii spectatori la spectacole FOTO: teatrulguguta.md
Colectivul Teatrului „Guguţă“ îi aşteaptă pe micii spectatori la spectacole FOTO: teatrulguguta.md

Micii spectatori sunt aşteptaţi la noi spectacole. Teatrul municipal de Păpuşi „Guguţă” îşi deschide a XXI stagiunemâine, cu „Motanul încălţat“, de Charles Perrault.

„Imediat după deschiderea stagiunii, în 2-3 săptămâni, aducem şi premiera „Hai la drum spre Santaron”, o piesă scrisă de Laurenţiu Budău. Concomitent, suntem în lucru la piesa „Hârzobul” de acelaşi autor. Şi dacă tot suntem în anul Spiridon Vangheli, teatrul va monta şi o piesă ca omagiu adus domniei sale. Pentru sfârşitul anului avem preconizate spectacole de sărbătoare”, a comunicat directorul teatrului, Gabriela Lungu, solicitată de IPN.

Tot pentru acest an, teatrul are programate un şir de turnee şi festivaluri internaţionale – la Cluj-Napoca şi Galaţi, România, la Nikolaev, Ucraina, la Belgorod, Rusia şi în Franţa. Pentru luna octombrie este prevăzută deschiderea studioului de creaţie pe lângă teatru, unde copiii talentaţi vor lua ore de dramaturgie, vorbire scenică etc.

„Aşteptările pentru această stagiune sunt mari, dar mai întâi de toate ne dorim menţinerea tuturor spectatorilor pe care îi avem şi să aducem alţii noi”, a  menţionat directorul.

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub Căciula lui „Guguţă”, ediţia a VIII-a, va avea loc în luna mai şi va aduna la Chişinău colective artistice cu renume din mai multe ţări ale lumii.
 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite