SUA felicită Georgia, Moldova şi Ucraina cu ocazia asocierii cu UE: „Aplaudăm munca asiduă şi determinarea care au adus aceste ţări în acest moment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite aduc felicitări Georgiei, Moldovei şi Ucrainei în legătură cu semnarea Acordului de Asociere şi a stabilirii zonelor de comerţ liber şi comprehensiv cu Uniunea Europeană.

Într-o declaraţie a secretarului de stat John Kerry, difuzată de Ambasada SUA în Moldova, se arată că acordurile semnate astăzi marchează un pas major spre integrarea mai aprofundată a acestor ţări din Parteneriatul Estic cu Uniunea Europeană şi recunoaşterea unei Europe întregite, libere şi paşnice.

Aceste acorduri nu numai că leagă vecinii de est a Europei de piaţa ei comună şi deschid oportunităţi noi pentru comerţ şi asistenţă. Astăzi Moldova, Georgia şi Ucraina  au demonstrat că sunt gata să implementeze reforme economice şi juridice importante, care le va transforma în democraţii mai puternice şi mai vibrante“, se mai spune în mesajul oficialului american. 

De asemenea, SUA dau asigurări că vor continua să susţină integritatea teritorială a Georgiei, Moldovei şi Ucrainei. Decizia privitor la cea mai bună cale spre prosperitate, securitate şi un viitor mai bun pentru cetăţenii lor poate şi trebuie luată doar de către aceste naţiuni suverane şi numai de către ele.  Noi aplaudăm munca asiduă şi determinarea care au adus aceste ţări la momentul de astăzi şi vom continua să le fim alături în timp ce ele vor munci să implementeze aceste reforme-cheie şi să construiască societăţi mai prospere, stabile şi democratice“,  conchide John Kerry.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite