Studentul care a glumit cu alerta cu bombă riscă pedeapsa cu închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentul care a anunţat la 1 iunie că un cămin  din Chişinău este minat,  va compărea în instanţă sub acuzaţia de comunicare mincinoasă a actului de terorism. Procurorii au trimis cauza penală de învinuire a tânărului la judecătoria Botanica.

Pe 1 iunie, la numărul 902 a sunat un necunoscut care a anunţat despre existenţa unui dispozitiv explozibil în căminul studenţesc din strada Burebista 68/2 a sectorului Botanica. După căutări riguroase, poliţiştii nu au depistat nimic.

După ce toate serviciile speciale ale poliţiei au evacuat toţi studenţii din cămin şi au verificat clădirea timp de două ore, s-a adeverit că apelul a fost fals.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că făptaşul locuia în respectivul cămin şi este student al Colegiului de Ecologie. Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pe motiv că a fost alungat dintr-o odaie în care petreceau mai mulţi studenţi şi astfel a dorit să se răzbune.

Dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, tânărul riscă o pedeapsă de până la 1 an închisoare, sau o amendă de până la 10.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 ore.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite