Strategia Gazprom Neft în România: Benzină ieftină şi mâncare bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbii de la NIS, grup petrolier controlat de gigantul rus Gazprom, au deschis vineri două noi benzinării pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59, în total compania având în prezent 12 puncte de alimentare în România.

Compania NIS (Naftna Industrija Srbije) anunţă că va ajunge până la finalul acestui an la 50 de benzinării sub brandul Gazprom, urmând ca în 2015 să ajungă la o reţea de 120 de puncte de alimentare în România. Potrivit unui comunicat, compania se orientează pe segmentul premium al pieţei produselor petroliere din România şi din alte state din Balcani.

"Acest format presupune existenţa şi a unui restaurant cu mâncăruri şi băuturi de calitate cu specific local. Totodată aici vor fi şi terenuri de joacă pentru copii, internet gratuit, etc“, se menţionează în comunicatul celor de la NIS. Chiar dacă este pe segmentul premium, preţurile la benzinăriile companiei sunt cele mai mici din România.

Kiril Kravcenko, deputy CEO la NIS şi Foreign Asset Management la Gazprom Neft a declarat că miza companiei este să devină lider regional în comerţul cu produse petroliere.

NIS este una dintre cele mai mari companii integrate de resurse energetice din Europa de Sud-Est. Ea desfăşoară operaţiuni de explorare, producţie şi rafinare de petrol şi gaze, cât şi de vânzare de produse petroliere. Acţionarii principali sunt Gazprom Neft (56,5%) si Guvernul Serbiei (29,88%). Compania deţine două rafinării, în Pancevo şi în Novi Sad, având o capacitate totală de procesare de şapte milioane tone de petrol pe an, dar şi o unitate de producţie GPL în Elemir.
Reţeaua de retail a companiei include circa de 500 de puncte de lucru. În afară de Serbia, NIS este prezentă în Bosnia şi Herzegovina, Ungaria, Bulgaria, România, Turkmenistan, Angola, Belgia şi Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite