Specialiştii din Italia vor dezvolta un circuit turistic în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectivele arhitecturale, istorice şi religioase vor fi incluse într-un circuit istoric FOTO: Adevărul
Obiectivele arhitecturale, istorice şi religioase vor fi incluse într-un circuit istoric FOTO: Adevărul

Obiectivele istorice, arhitecturale şi cele de cult religios din Moldova vor fi incluse într-un circuit turistic pentru dezvoltarea economică a regiunilor în care se află acestea. Proiectul va fi derulat de către o echipă de specialişti din Italia.

Acesta a fost discutat, la Chişinău, de către vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu, cu membri ai Consiliului Regional Toscana şi reprezentanţi ai mediului universitar italian. La întrevedere a participat şi ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, transmite IPN.

Actualmente mai mulţi specialişti italieni desfăşoară un proiect de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni. Ambasadorul a menţionat că pentru susţinerea proiectelor culturale în Republica Moldova, oficialii italieni intenţionează să atragă fonduri europene.

Consiliul Regional Toscana îşi propune organizarea unei expoziţii de icoane moldoveneşti la Florenţa, în toamna acestui an. Autorităţile italiene intenţionează să organizeze şi degustări de vinuri moldoveneşti şi italiene atât în Republica Moldova, cât şi în Italia, precum şi alte evenimente comune. În plus, specialiştii italieni în restaurarea obiectelor de artă vor organiza seminare de instruire pentru formarea specialiştilor moldoveni în acest domeniu.

„Mă bucur că sunt astfel de iniţiative care vor consolida şi mai mult relaţiile dintre Republica Moldova şi Italia. În relaţiile dintre ţările noastre s-a pus accentul mai mult pe cooperarea economică, iar colaborarea la nivel cultural a fost trecută pe plan secund”, a subliniat Adrian Candu.

În cadrul întrevederii, s-a făcut un schimb de opinii referitor la succesele înregistrate de Republica Moldova în realizarea parcursului de integrare europeană şi la perspectivele Summitului de la Vilnius, din noiembrie, pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-italiene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite