Serviciul Vamal, dotat cu 97 de automobile noi. Câţi bani a cheltuit statul pentru această achiziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

97 de automobile noi au fost transmise marţi, 26 decembrie, reprezentanţilor birourilor vamale şi subdiviziunilor Serviciului Vamal. Cheile de la autovehicule au fost înmânate de către prim-ministrul Pavel Filip.

Autoturismele au fost procurate pentru înlocuirea unităţilor de transport învechite.  Astfel, parcul auto al Serviciului Vamal a fost reînnoit în proporţie de circa 50%. Costul total al achiziţiei constituie aproximativ 19,8 milioane lei. Banii au fost alocaţi din bugetul de stat.

Şeful Executivului a accentuat că activitatea fiecărui angajat al Serviciului Vamal are un impact major asupra percepţiei despre ţara noastră. 

„Vreau să vă spun că astăzi vama s-a schimbat. Sunt mult mai multe reacţii pozitive din partea cetăţenilor care vorbesc despre calitatea serviciilor vamale, despre atitudinea vameşilor la intrare sau la ieşire din Republica Moldova. Această atitudine nu costă investiţii financiare, este doar o schimbare de mentalitate şi manieră prin care trebuie să vă manifestaţi atunci când vorbiţi cu oamenii”, a menţionat Pavel Filip.

Prim-ministrul a precizat că în 2017, prin contribuţia Serviciului Vamal, la bugetul de stat au fost acumulate peste trei miliarde de lei, cu aproximativ 18% mai mult, comparativ cu anul precedent. 

„Aceste rezultate se datorează reformelor pornite la începutul anului 2016. Aveţi salarii mai mari, avem posibilitatea să vă dotăm cu echipamente, dar şi veniturile la bugetul statului au crescut. Dincolo de aceasta aţi avut parte şi de investiţii făcute de partenerii noştri de dezvoltare. Toate aceste lucruri, în complexitate, dau rezultate”, a declarat prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite