Sergiu Mocanu, după ce Dodon a fost citat de procurori în dosarul Energocom: „Praf în ochi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu FOTO IPN
Sergiu Mocanu FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că dosarul penal în care ex-preşedintele Igor Dodon a fost citat de procurori în calitate de bănuit nu este altceva decât „praf în ochi”.

Sergiu Mocanu a dat de înţeles că dosarul respectiv este unul politic, iar Igor Dodon nu va face închisoare, inclusiv pentru că „Dodon este parte a tranzacţiei cu gazul”.

„Chestia asta cu citarea lui Dodon e o chestie de bătaie de joc. El e citat pe un dosar acţiunea căruia s-a întâmplat acum 13 ani. Procurorii ăştia nu sunt capabili să ducă dosare cu martori proaspeţi, cu documente proaspete, cu acţiuni care încă nu-s învechite. Acum ei nouă ne spun că s-ar putea să poată duce un dosar cu o acţiune care s-a întâmplat cu 13 ani în urmă? Credeţi aşa ceva? Ăsta e praf în ochi, iar prostimea bate din palme că Dodon e chemat la Procuratură”, a spus Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe YouTube.

Ex-preşedintele Igor Dodon neagă că a fost citat la Procuratură în dosarul „Energocom”. Totodată, Dodon a precizat că neapărat se va prezenta în faţa procurorilor, în cazul în care i se va cere oficial acest lucru. Mai mult, Igor Dodon consideră că dosarul respectiv a fost redeschis la comanda politică a guvernării PAS.

Dodon consideră că „citaţia la Procuratură e o fumigenă lansată în mass-media, fiindcă azi guvernarea nu ştie ce să mai inventeze pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la tarife, eşecuri, preţuri mari, alegeri antidemocratice la Bălţi şi căderea PAS-ului în sondaje.”

Potrivit IPN, Igor Dodon urmează să fie audiat în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009.

Igor Dodon a deţinut funcţia de prim-viceprim-ministru şi ministru al economiei şi comerţului în guvernele Tarlev II şi Greceanîi.

În septembrie 2021, Procuratura Generală anunţa că a iniţiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme în procesul de import al energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporţii deosebit de mari. Se stabilise că, „la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari, echivalentul a 123 957 916 lei”. Potrivit Procuraturii, schema s-a implementat „prin înţelegere prealabilă şi de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, precum şi alte persoane, inclusiv din afara ţării”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite