Sergiu Mocanu, despre împrumutul de 500 milioane de dolari pe care Moldova urmează să-l primească de la Guvernul Rusiei: „Este o bombă cu efect întârziat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu privesc.eu

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, a criticat iniţiativa lui Igor Dodon privind contractarea unui împrumut din Federaţia Rusă, în sumă de 500 milioane de dolari, destinat reabilitării drumurilor din Republica Moldova.

Sergiu Mocanu a declarat, în emisiunea sa de pe Youtube, că împrumutul pe care Moldova urmează să-l primească de la Federaţia Rusă nu este altceva decât „o bombă cu efect întârziat”, din cauza condiţiilor în care aceşti bani vor fi acceptaţi.

Preşedintele „Antimafie” susţine că dobânda anuală de 2% pe care Moldova va trebui să o achite Rusiei, în conformitate cu prevederile contractului de împrumut, este una prea mare pentru potenţialul pe care îl are ţara. 

Politicianul afirmă că Moldova nu a luat împrumuturi cu o dobândă mai mare decât 0,75%. Totodată, Mocanu a subliniat că problema constă şi în termenul scurt în care Moldova trebuie să ramburseze banii - doar în 10 ani.

„Vă daţi seama în ce capcană ajungem noi cu cretinul ăsta de Dodon? Dodon, cel care s-a băgat în aventura asta, va lua cu ajutorul lui Diacov şi Filip, pentru că trebuie ratificat (acordul) în Parlamentul Republicii Moldova, un credit în ruble ruseşti, pe care va trebui să-l întoarcă în dolari”, a spus Mocanu.

Amintim că, la iniţiativa lui Igor Dodon, Guvernul Republicii Moldova a iniţiat negocierile cu Federaţia Rusă privind contractarea unui împrumut de 500 milioane de dolari. Prima tranşă, în sumă de 200 milioane de dolari, urmează să ajungă la Chişinău la începutul lunii aprilie. Dobânda anuală va fi în jur de 2%, după cum anunţă Ministerul Economiei, iar Moldova s-a angajat să restituie împrumutul în termen de 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite