Şeful diplomaţiei moldoveneşti: Moldova pledează ferm pentru dezescaladarea tensiunilor din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu

„Împărtăşim îngrijorarea profundă a statelor partenere în legătură cu deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate din Ucraina şi de la graniţele acesteia, care pun în pericol suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării vecine”, declară ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit şefului diplomaţiei moldoveneşti, Republica Moldova pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale, printr-un efort coordonat şi prin identificarea unor soluţii diplomatice, transmite IPN.

Nicu Popescu a menţionat că orice ameninţare sau folosire a forţei care afectează suveranitatea şi integritatea teritorială a statelor contravine principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, a ordinii de securitate europeană consacrată în Actul final de la Helsinki, Carta de la Paris şi declaraţiile ulterioare ale OSCE.

„Observăm totodată acţiuni organizate de provocare a violenţelor însoţite de o creştere semnificativă a dezinformării şi informaţiilor false care sunt menite să inducă şi o stare de confuzie”, a declarat vicepremierul. Potrivit oficialului, este salutabilă determinarea autorităţilor ucrainene de a identifica o ieşire paşnică din actuala criză. „Reiterăm şi pe această cale susţinerea plenară pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, în graniţele recunoscute la nivel internaţional”, a mai spus vicepremierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite