Ruşii nu mai iubesc Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rusi nemti sondaj DESEN VALI IVAN

Mai puţin de 1% din ruşi consideră Republica Moldova o ţară prietenoasă, ceea ce o plasează pe ultimul loc în studiul realizat de Centrul Rus de Studiere a Opiniei Publice (CRSOP) "Prieteni şi duşmani" ai Rusiei: epoca sancţiunilor". Chiar şi pentru Ucraina acest indice este mai mare, fiind de 1%, transmite Infotag.

Totuşi, Republica Moldova nu intră deocamdată în lista ţărilor considerate vrăjmaşe de către ruşi: 73% din aceştia consideră Statele Unite principala ţară ostilă, de trei ori mai mulţi în comparaţie cu anul 2008. S-a înregistrat o creştere de la 21% la 32% a celor care susţin că există relaţii extrem de tensionate între Rusia şi Ucraina. Percepţia negativă a Germaniei şi a Uniunii Europene a devenit mai evidentă, înregistrându-se o creştere de la 1% la 10%.

Mai mult de jumătate din intervievaţi (51%) au indicat China ca principalul prieten al Federaţiei Ruse, urmând Belarus (32%), Kazahstan (20%) şi India (9%). De asemenea, mai puţin de 1% din cetăţenii ruşi consideră că Federaţia Rusă are relaţii prietenoase cu Marea Britanie, Polonia, Bulgaria, SUA, Israel. Sondajul a fost desfăşurat pe 20-21 septembrie, pe un eşantion de 1600 persoane în 130 de localităţi din 42 de regiuni şi republici din Rusia. Marja de eroare nu depăşeşte 3,4%, precizează INFOTAG.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite