Rocadă pro-rusă pe piața TV din Moldova. Ilan Șor preia controlul televiziunilor „Primul în Moldova” și „Accent TV”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor își extinde holdingul media și controlează două posturi de televiziune care erau afiliate socialiștilor și transmiteau program e pro-ruse, potrivit replicamedia.md. Este vorba despre „Primul în Moldova” și „Accent TV”.

Rocadă pro-rusă pe piața TV. FOTO: ARHIVĂ
Rocadă pro-rusă pe piața TV. FOTO: ARHIVĂ

NewsMaker.md a descoperit faptul că, compania Telesistem TV care deține cele două posturi și-a schimbat directorul general și a trecut sub controlul lui Ilan Șor. Informația a fost confirmată de mai multe surse pe piața media, iar fostul director al companiei, Stanislav Vîjga a confirmat plecarea sa.

Acesta a fost înlocuit de Arina Corșikova, fostul director al agenției de modeling „Mandarin” care a avut de-a lungul anilor mai multe legături cu companiile lui Ilan Șor. Mai mult decât atât, una dintre companiile acesteia a fost chiar acționar al defunctei Bănci Sociale, implicate în celebrul furt al miliardului.

„Datele oficiale arată că modificările în acționariatul Telesistem TV, care deține posturile „Primul în Moldova” și „Accent TV”, au fost înregistrate la mijlocul verii 2021. Este vorba de întreprinderea Media Invest Service (Медиа Инвест Сервис OOO, prescurtat – МИС) din Federația Rusă, deținută anterior de Igor Ceaika (51%) și Vadim Ciubara (49%)”, notează Mold-Street.com, potrivit replicamedia.md.

În urma mai multor tranzacții, atât Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației ruse, cunoscut drept un partener de afaceri al lui Igor Dodon, cât și Vadim Ciubară au cedat acțiunile companiei Объединенные Ресурсы (OOO „Obedinennye Resursy”, în română – Resursele Unite) din Sankt Petersburg.

Compania are un capital social de 10.000 de ruble rusești (circa 3200 de lei moldovenești), a fost fondată în octombrie 2020 de Samvel Grigorian, dar în prezent proprietari sunt Samvel Grigorian (50%) și Natalia Emilova (50%).

Conform surselor NewsMaker.md, cele două posturi TV au ajuns să fie controlate de oamenii lui Ilan Șor, după ce în iunie aproximativ 50 de foști angajați au fost disponibilizați din cauza lipsei banilor. În prezent însă, compania face din nou angajări și încearcă să readucă oamenii înapoi. Noii conducători fac parte din staff-ul TV6, o altă televiziune controlată de Ilan Șor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite