Republica Moldova va da în judecată Gazprom. „Juriștii noștri se ocupă de aceste detalii”

0
Publicat:

Chişinăul se pregăteşte să acţioneze în judecată gigantul rus din domeniul gazului Gazprom, pe care îl consideră responsabil de actuala criză energetică din Republica Moldova.

Andrei Spînu. FOTO Arhivă
Andrei Spînu. FOTO Arhivă

Anunțul a fost făcut de ministrul moldovean al infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, citat miercuri de EFE.

„Faptul că noi suntem nevoiţi să cumpărăm gaz şi curent de pe piaţă (internaţională) este din vina Gazpromului şi juriştii noştri deja se ocupă de aceste detalii, pentru a acţiona concernul rus în judecată pentru neexecutarea contractului”, a declarat Andrei Spînu. 

În opinia oficialului de la Chişinău, „criza energetică prin care trece acum Moldova este generată de Gazprom-Kremlin”.

„Dacă acest concern şi-ar onora azi angajamentele contractuale cu Moldova, criza energetică dispare şi toţi vor avea gaz şi energie”, a afirmat el.

Spînu a dat asigurări că Republica Moldova va cere despăgubiri companiei ruse, dat fiind că, din cauza Gazprom, autorităţile din Republica Moldova s-au văzut obligate să reloce „bani de pe alte segmente, să luăm credite”.

De luni de zile, Republica Moldova se confruntă cu întreruperi în furnizarea de gaz rusesc şi cu pene de curent, ceea ce a provocat mari probleme în ţară, care s-a văzut nevoită să ceară ajutorul Uniunii Europene şi să cumpere volume suplimentare de la ţări terţe, scrie Agerpres. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite