Renato Usatîi: Vlad Plahotniuc se află în Cipru de Nord

0
0
Colaj foto stiri.md
Colaj foto stiri.md

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, respinge zvonurile apărute în ultima perioadă în spaţiul public că s-ar fi întâlnit recent cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. Mai mult, potrivit lui Usatîi, Plahotniuc s-ar afla acum în Cipru de Nord, republică recunoscută pe plan internaţional doar de Turcia, notează IPN.

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, spune că în ultimele două săptămâni şi-a luat concediu din cont propriu şi a mers în vacanţă în mai multe state, printre care şi Emiratele Arabe Unite. Usatîi respinge informaţiile că s-ar fi întâlnit cu Vlad Plahotniuc în această perioadă.

„Plahotniuc astăzi se află în Cipru de Nord, şi cel mai indicat ar fi ca oamenii care au fost în subordinea lui Dodon să ia act, mă refer la Ministerul de Interne care nu voia să recunoască faptul că Plahotniuc este în Istanbul, doar Procuratura Generală a ţinut cont de informaţia pe care am prezentat-o şi au primit confirmarea autorităţilor din Turcia”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii  „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui Renato Usatîi, autorităţile Republicii Moldova mimează lupta cu schemele de corupţie care a fi fost puse la cale de Vlad Plahotniuc.

„Toate afacerile lui Plahotniuc sunt bine-merci, toate spaţiile comerciale de lângă Guvern şi Preşedinţie care îi aparţin lui, în continuare, îi aduc bani, asta e grav pentru Republica Moldova. Prin asta şi-au demonstrat incapacitatea de lupta cu Plahotniuc şi Guvernul Sandu şi cel al lui Dodon”, a spus Renato Usatîi.

Mai mult, Renato Usatîi spune că Vlad Plahontiuc, în continuare, are putere decizională asupra proceselor politice din Republica Moldova, iar acest lucru se întâmplă prin intermediul majorităţii parlamentare PSRM-Şor.

„Plahotniuc astăzi a început să se implice în viaţa politică din Republica Moldova. Noi avem coaliţia Dodon-Şor în Parlament cu blagoslovirea lui Plahotniuc”, a mai spus Renato Usatîi.

În cadrul emisiunii, Renato Usatîi a recunoscut că în Emiratele Arabe Unite s-a vaccinat anti-COVID-19, fiindu-i administrat vaccinul rusesc Sputnik V.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite