Renato Usatîi riscă privaţiune de libertate pentru acţiunea de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi se pare că va plăti o amendă. FOTO: Adevărul
Renato Usatîi se pare că va plăti o amendă. FOTO: Adevărul

Renato Usatîi şi susţinătorii lui riscă amenzi de până la 20 de mii de lei şi privaţiune de libertate până la 6 ani pentru blocarea Bd. Ştefan cel Mare.

Potrivit Poliţiei, acţiunea de blocare a străzilor de transport „pot fi sancţionate fie conform art. 271 (blocarea intenţionată a arterelor de transport) şi art. 287 (huliganism) din Codul Penal, care prevăd o amendă de până la 20 de mii de lei, cu privarea de libertate de până la 6 ani, fie conform art. 225 al Codului Contravenţional, pentru care riscă o amendă de la 1 la 2 mii de lei”, a declarat Adrian Jovmir, şeful serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, citat de IPN.

De asemenea, şoferii au încălcat şi câteva reguli ale circulaţiei rutiere: oprirea interzisă şi circulaţia interzisă a autocamioanelor, care presupune o amendă de până la 500 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

Pentru organizarea ilegală a manifestaţiilor, persoanele implicate riscă o amendă de până la 1000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravenţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite