Renato Usatîi demisionează din funcţia de primar al oraşului Bălţi, după eşecul de la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii IPN

Primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat luni, 12 iulie, că demisionează din funcţie. Edilul s-a arătat extrem de supărat de rezultatul din alegerile parlamentare din 11 iulie, în special pentru eşecul de la Bălţi, unde Blocul „Renato Usatîi” s-a poziţionat pe locul trei. În acest sens, Renato Usatîi afirmat că locuitorii oraşului nu-l mai doresc la şefia Primăriei, motiv pentru care dânsul pleacă în demisie.

Renato Usatîi consideră că locuitorii oraşului Bălţi vor un alt primar, după ce la parlamentarele din 11 iulie aceştia nu au oferit sprijin „Blocului Renato Usatîi”, care s-a situat în Bălţi pe locul trei - 22,7%, după Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (40,1%) şi PAS (27,3%).

Usatîi s-a declarat supărat că cetăţenii au preferat să creadă în „fake news” şi populism, dar nu „în fapte concrete”.

Renato Usatîi a comunicat că, pentru moment, el pleacă în concediu, aşa încât să amâne data alegerilor locale din Bălţi pentru luna noiembrie.

Usatîi a anunţat că nici el, nici viceprimarul Grigorişin nu vor candidata pentru un nou mandat.

„Nu vreau să mă bag la oameni pe gât”, a spus Usatîi.

Usatîi a dat de înţeles că s-ar putea retrage şi din politică. El a anunţat că la conducerea partidului va fi ales alt lider.

Precizăm că Blocul „Renato Usatîi” nu a acces în Parlament, obţinând doar 4,1%. 

Victoria în alegeri a fost de partea formaţiunii proeuropene, Partidul Acţiune şi Solidaritate, care a obţinut majoritatea parlamentară - 63 de mandate din 101. Pe locul doi s-a clasat Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor - 32 de mandate, Partidul Şor - 8 mandate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite