Reacţia Ambasadei SUA la decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău: Este o evoluţie îngrijorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Pettit

Amabasada SUA la Chişinău a emis un comunicat din presă miercuri, 20 iunie, unde anunţă că „învalidarea neaşteptată şi netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chişinău, în urma cărora s-a determinat un învingător cert, este o evoluţie îngrijorătoare, care continuă şi în prezent erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”.

„Principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-şi alege propria conducere”, se menţionează în document.

Amabasada SUA informează că Washingtonul „examinează îndeaproape detaliile referitoare la această decizie şi lucrăm cu partenerii noştri din societatea civilă şi din comunitatea diplomatică pentru a asigura supremaţia valorilor democratice adevărate”.

Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis în seara de marţi, 19 iunie, după trei ore de dezbateri, să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău. Astfel, Andrei Năstase nu poate încă prelua atribuţiile de primar general al Capitalei, deşi a câştigat scrutinul din 3 iunie în faţa socialistului Ion Ceban cu 52%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite