Proteste la Chişinău. Declaraţia lui Pavel Filip în a doua zi de la învestire: „Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a transmis presei o declaraţie în care anunţă că urmăreşte cu atenţie protestele din Capitală şi cheamă oamenii să nu se lase manipulaţi.

Filip menţionează că ţine în permanentă legătura cu instituţiile abilitate ca acestea să menţină ordinea în stat şi să-i protejeze pe cetăţeni. „Am cerut conducătorilor acestor instituţii sa-şi facă datoria, să asigure securitatea cetăţenilor şi a bunurilor statului, să nu admită provocări şi încălcări ale legii”, se arată în declaraţie.

Primele indicaţii ale lui Pavel Filip ca premier. Andrian Candu cheamă liderii protestatarilor la discuţii

„Îmi exprim regretul pentru fiecare persoană care a avut de suferit ieri în timpul protestelor, indiferent că este vorba de reprezentanţi ai forţelor de ordine, jurnalişti, protestatari sau colegi din Parlament şi Guvern. Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil şi am cerut instituţiilor de drept să iniţieze o ancheta obiectiva si profesionistă, în urma căreia cei care au comis aceste agresiuni sa fie traşi la răspundere”, mai scrie Pavel Filip.

Premierul de la Chişinău este de acord că protestele reprezintă una din formele democratice de manifestare care nu trebuiesc îngrădite atâta timp cât acestea sunt paşnice. „Personal, sunt adeptul dialogului, eu cred că problemele într-un stat se rezolvă printr-o comunicare constructivă şi sinceră”, menţionează şeful executivului.

Acesta a făcut un apel la protestatari: „(...) să manifeste vigilenţă, să nu reacţioneze la manipulări şi la provocări, să raporteze forţelor de ordine orice abuzuri şi încălcări ale legii pe care le observă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite