Protest la Primărie: Maia Laguta a stricat turnichetul de la intrare. Municipalitatea condamnă actele de vandalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii spun că vor dreptate FOTO facebook.com
Protestatarii spun că vor dreptate FOTO facebook.com

Circa 25 de persoane au forţat intrarea în primăria Chişinău. Aceştia au ajuns în faţa cabinetului edilului Dorin Chirtoacă, care este încuiat. Manifestanţii scandează „Ucigaşii!“.

UPDATE Primăria Chişinău a precizat într-un comunicat că acum trei zile a fost emisă o dispoziţie privind sistarea lucrărilor de construcţie şi a valabilităţii autorizaţiei de construire a blocului pe strada Alba Iulia. La moment pe şantier nu se desfăşoară niciun fel de lucrări. "Utilizarea forţei nu este o metodă civilizată de a face dreptate. Nu trebuie să permitem comiterea de fapte ilegale şi perturbarea activităţii municpalităţii. Aceste acţiuni încalcă limitele legii şi nu pot fi acceptate", se precizează în comunicat.

„Locatarii de pe Alba Iulia 2, 4, 6 s-au adunat pentru a cere dreptate în cazul construcţiei ilegale de pe această adresă”, a specificat Veaceslav Valico, unul din protestatari.

Ieri locatarii nemulţumiţi s-au luat la pumni cu constructorii. Reprezentanţii serviciul de pază i-ar fi provocat şi bruscat, în timp ce aceştia încercau să împiedice instalarea unui gard de beton.

„Grozavu face la televiziune declaraţii frumoase, dar de fapt se întîmplă altceva“, a scris ieri Maia Laguta pe o reţea de socializare, transmite unimedia.info.

Ieri, primăria municipiului Chişinău  a emis un comunicat prin care informează despre sistarea lucrărilor de construcţie şi a valabilităţii autorizaţiei de construire a unui bloc de locuit cu obiective de menire social-culturală şi comercială, la parter, şi a unei parcări auto subterane, în limitele terenului privat din str. Alba Iulia, cu adresa sumară Alba Iulia 2, 4, 6, până la aplanarea litigiului cu locatarii.

Primarie

Protestatarii au stricat turnichetul de la intrare FOTO unimedia.info

O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către viceprimarul de ramură, Nistor Grozavu.

Atitudinea municipalităţii vine ca răspuns la petiţiile din partea locatarilor blocurilor de locuit din str. Alba Iulia 2, 4, 6.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite