Primăria Chişinău a acţionat în judecată organizatorii protestelor. Examinarea cauzei, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de judecată intentat de Primăria Chişinău împotriva organizatorilor protestelor din 27 septembrie a fost amânat, decizia fiind luată de Judecătoria sectorului Centru.

Potrivit IPN, Primăria municipiului Chişinău a acţionat în judecată Partidul Socialiştilor din Republica Moldova,„Partidul Nostru” şi Platforma „DA” pentru ca ca acţiunea de protest de pe 27 septembrie din scuarul Parlamentului să fie interzisă. 

„Deliberarea s-a amânat pentru mâine la ora 10.00”, a declarat pentru IPN şefa Direcţiei asistenţă juridică a Primăriei, Diana Gurschi. Cauza urmează să fie examinată la Judecătoria sectorului Centru.

Membrii PSRM şi „Partidul Nostru” au depus o cerere prealabilă pentru a manifesta pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului la Primăria capitalei, unde deja exista o solicitare în acest sens din partea Platformei DA. Pe motiv că nu au ajuns la o înţelegere privind desfăşurarea protestelor, dar şi ţinând cont de un demers al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat în care se solicită să nu fie autorizată vreo manifestaţie în acel loc, autorităţile publice locale au decis să se adreseze în instanţă.

Deşi ambele părţi, au declarat anterior că se vor conforma deciziei instanţei de judecată, PSRM şi PPPN au instalat încă de joi seara corturi în faţa Parlamentului şi au calificat această acţiune legală care reprezintă o pregătire pentru protestele de amploare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite