Prețuri mai mici pentru coletele trimise din Republica Moldova în România

0
Publicat:

Din 2023, moldovenii vor achita preţuri mai mici pentru coletele trimise în România, potrivit unui proiect al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației. Acesta urmează să fie aprobat la sfârșitul acestei luni. 

Tarifele pentru coletele trimise în România vor scădea. FOTO: Facebook.com/ Poșta Moldovei
Tarifele pentru coletele trimise în România vor scădea. FOTO: Facebook.com/ Poșta Moldovei

Astfel, moldovenii care vor transmite colete către România vor achita 190 de lei moldovenești pentru un pachet, adică în jur de 46 de lei românești. Noul tarif este cu 100 de lei mai mic decât cel care este perceput acum. Și prețul plătit pentru un kg este mai mic. Mai exact, va scădea de la 50 la 35 de lei moldovenești, ultima sumă fiind echivalentul a aproximativ 9 lei românești. 

Potrivit reprezentanților ANRCETI, proiectul a fost supus consultărilor anterior, iar propuneri și comentarii nu au fost înaintate. Acesta urmează să fie aprobat în cadrul ședinței planificate pentru data de 30 decembrie. 

,,Prezenta hotărâre se comunică Î.S. „Poşta Moldovei” în termen de 3 zile lucrătoare din data aprobării. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 01.01.2023 și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, anunță reprezentanții instituției.

Aceștia mai precizează că realizarea proiectului dat ,,a fost impusă de semnarea acordului bilateral între Întreprinderea de Stat ,,Poșta Moldovei” și Compania Națională ,,Poșta Română”, care prevede diminuarea cotelor părți teritoriale achitate între cele două părți”. 

La Chișinău activează o filială a Poștei Române

În prima parte a lunii decembrie, Compania Națională Poșta Română a inaugurat în capitala Republicii Moldova prima subsidiară externă. În acest mod, autoritățile își doresc să crească semnificativ volumele actuale și frecvența rutelor poștale dintre cele două state.

Deschiderea primei filiale a Poștei Române la Chișinău este o acțiune în cadrul ,,România – hub logistic“, proiect prin care Poșta Română intenționează să sprijine integrarea spațiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Filiala a fost deschisă în urma memorandumului privind strategia de dezvoltare a Poștei Române prin Digitalizare - Automatizare – Robotizare-Tehnologizare. Act aprobat de Guvern în luna aprilie a acestui an și prin care își asumă internaționalizarea, elaborarea unor strategii pe termen lung cu privire la extinderea ariei de activitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite