Preşedintele Georgiei, huiduit şi aclamat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de persoane, membrii Partidului Social Democrat din Moldova, ai Ligii Tineretului Rus, precum şi Patrioţii Moldovei au ieşit în faţa Palatului Republicii ca să protesteze contra vizitei preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili. Aceştia îl acuză că ar fi sluga Statelor Unite ale Americii şi NATO.

„Am venit să protestez, pentru ca tinerii să nu ştie ce înseamnă război“, ne-a spus Larisa Harcenco, de 60 de ani, din Capitală.

„Saakaşvili este un criminal politic, care prin deciziile lui a omorât mii de oameni din Osetia. Prezenţa lui aici este o ofensă adusă cetăţenilor din Transnistria şi poate afecta relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol“, a opinat şi Tatiana Kuzneţova, 19 ani.

„Am ieşit să-i arătăm lui Saakaşvili că nu toţi îl respectă. Ceea ce a făcut în Georgia este o prostie şi nu vom permite să se întâmple şi la noi în ţară“, a spus şi George Jelaev, 70 de ani, din Capitală.

Puţin mai într-o parte, un grup de tineri cu drapelele Uniunii Europene au declarat că au venit să-l susţină pe Saakaşvili. Aceştia au ţinut să menţioneze că nu reprezintă niciun partid politic.

Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili şi preşedintele Armeniei Serzh Sargsyan au venit la Chişinău pentru a participa la cel de-al III-lea Summit al Partidului Popular European (PPE).

Vizita preşedintelui Armeniei Serzh Sargsyan în Republica Moldova a început cu întrevederi cu premierul Iurie Leancă şi şeful statului Nicolae Timofti.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite