FOTO Primarul de Tbilisi, Gigi Ugulava, a avut parte de un tur al Chişinăului, organizat de primarul Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarii de Tbilisi şi Chişinău, la o plimbare în parcul Valea Morilor FOTO: chisinau.md
Primarii de Tbilisi şi Chişinău, la o plimbare în parcul Valea Morilor FOTO: chisinau.md

Primarul capitalei georgiene Tbilisi, Gigi Ugulava, a avut parte de o plimbre prin cele mai importante locuri din Chişinău, amenajate în ultima perioadă de Primăria Capitalei, dar şi şantierele aflate în construcţie.

Întâi de toate, Dorin Chirtoacă i-a prezentat primarului de Tbilisi parcul „Valea Morilor”, reamenajat în anul 2011, după care cei doi s-au deplasat pe unele străzi reconstruite anul trecut de municipalitate: Mihai Viteazul, Petricani, Vadul lui Vodă, şantierul de la Alecu Russo şi viitoarea stradă pietonală Alexandru Diordiţă

Dorin Chirtoacă i-a împărtăşit primarului de Tbilisi reuşitele sale, dar şi l-a informat despre problemele şi proiectele iniţiate de administraţia capitalei Republicii Moldova.

La rândul său, Gigi Ugulava a remarcat că în Chişinău, la fel ca şi în Tbilisi, au fost lansate mai multe proiecte de reabilitare a zonei istorice.

„Este o concurenţă sănătoasă, iar comunicarea permanentă dintre primarii de capitale oferă posibilitatea de a împărtăşi cele mai reuşite proiecte implementate acasă”, a subliniat georgianul, opinând că acest lucru se va reflecta şi în relaţiile dintre Republica Moldova şi Georgia, ţări care şi-au declarat drept scop integrarea în Uniunea Europeană.

gigi ugulava

Primarul Chişinăului vorbeşte despre cum va arăta viitoarea zonă pietonală reamenajată

De asemenea, Dorin Chirtoacă a spus că viziunile proeuropene ale celor doi primari sunt stări care vin din suflet şi că vor fi depuse eforturi susţinute, pentru ca visul european să devină o realitate, atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Georgia.

Chişinău şi Tbilisi sunt oraşe înfrăţite începând cu anul 2011.

gigi ugulava
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite