Premierul Iurie Leancă a cerut ieftinirea paşapoartelor biometrice pentru anuminte categorii de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă. FOTO gov.md
Premierul Iurie Leancă. FOTO gov.md

În deschiderea şedinţei de Guvern, Iurie Leancă a cerut celor de la întreprinderea de stat Registru să revadă preţurile la paşapoarte pentru anumite categorii, în moment ce se apropie ridicarea vizelor în UE.

„Vreau să-i rog pe colegii de la Registru să uniformizăm preţurile pentru eliberarea paşapoartelor pentru copii în termen obişnuit, în sensul descreşterii preţului. De ce trebuie să existe un cost pentru actele eliberat copiilor până la şapte ani şi altul pentru cei până la 12 ani“, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, şeful Guvernului a cerut reducerea costurilor în cazul pensionarilor şi a altor persoane vulnerabile din punct de vedere social.

„Mâine ne aşteptăm la a doua ştire din lanţul Breaking News pe vize şi, de fapt, urmează să fie penultima ştire. După asta urmează să se întâmple ultima decizie – a Consiliului European. Se apropie momentul în care vom circula fără vize“, a spus Iurie Leancă.

Parlamentul European va vota joi, 27 februarie, în plen, liberalizarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Potrivit europarlamentarului român Marian-Jean Marinescu, la sfârşitul lunii mai vom călători fără vize în UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite