Persoana care s-ar face vinovată de alerta falsă cu bombă de pe Aeroportul Internaţional Chişinău este un copil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoana care în după-amiaza zilei de marţi, 7 februarie, în jurul orei 15.30, a trimis un e-mail către Poliţia de Frontieră şi a anunţat despre prezenţa unei bombe pe Aeroportul Internaţional Chişinău, motiv pentru care a fost sistat accesul persoanelor pe teritoriul aeroportului a fost identificată.

Este vorba de un cetăţean al Moldovei de doar 12 ani, originar din raionul Ocniţa.

În cadrul percheziţiilor efectuate în dimineaţa de miercuri, 8 februarie, la domiciliul acestuia au fost depistate probe concludente despre implicarea lui în săvârşirea infracţiunii, fiind ridicată tehnica de calcul şi un telefon mobil, prin intermediul cărora a fost plasat anunţul privind minarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Amintim că ieri, 7 februarie, în jurul orei 15:30, pe adresa Serviciului Call Center din incinta Aeroportului Internaţional Chişinău, a parvenit o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunţa că aeroportul este minat, solicitând transferarea sumei de un milion de ruble ale Federaţiei Ruse pe un cont-portmoneu electronic. Toţi pasagerii din aerogară au fost evacuaţi, iar unele curse au fost efectuate cu întârziere. Alarma s-a dovedit a fi falsă, întrucât în urma verificărilor, echipele de intervenţie ale serviciilor specializate ale MAI nu au depistat careva obiecte explozive. Punctul de trecere „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi-a reluat activitatea, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite