Pericol în Transnistria. Gripa a provocat un deces, iar situaţia este „aproape de cea critică”

0
0

În regiunea transnistreană se înregistrează o situaţie nefavorabilă a îmbolnăvirilor de viroze şi gripă. Numărul bolnavilor este în creştere, a fost înregistrat şi un deces din cauza complicaţiilor provocate de gripă, iar administraţia autoproclamată a regiunii apreciază că situaţia este aproape de cea critică, iar rata îmbolnăvirilor în această săptămână a depăşit 40%, comparativ cu datele de săptămâna trecută.

În săptămâna curentă, au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri de viroze şi 24 de cazuri de gripă. Angela Munteanu, specialist al Centrului de igienă şi epidemeologie din regiune, citată de postul de televiziune „Pervîi pridnestrovskii”, a spus că se înregistrează trei tipuri de gripă AH1N1, AH3N2 şi B, prevalează cazurile de infecţii cu virusul AH1N1. Medicul a apreciat că anume acest tip de gripă dă cele mai mari complicaţii, iar din cauza pneumoniei provocată de acest virus a decedat o femeie din Bender. Acesta este primul caz de deces din cauza complicaţiilor de gripă înregistrat în acest sezon în regiunea transnistreană.

Potrivit specialistului din regiune, nivelul critic de îmbolnăviri va fi înregistrat peste 1-2 săptămâni, iar ulterior acesta va fi în descreştere.

Pe malul drept al Nistrului au fost înregistrate două decese din cauza complicaţiilor provocate de gripă. În total, s-au înregistrat 155 de cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1 şi unul de tip B.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite