Pedepse mai dure pentru şoferii care încalcă regulile de trecere a căii ferate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care vor traversa calea ferată în afara locurilor special amenajate, denumite pasaje de nivel, riscă amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aceeaşi încălcare se poate sancţiona cu muncă neremunerată  în folosul comunităţii de la 20 la 30 de ore sau cu arest contravenţional pentru 15 zile.

Completările respective în Codul Contravenţional au fost aprobate marţi, 29 octombrie, de către Guvern, transmite IPN. Totodată, dreptul de a conduce vehicule va fi retras pentru jumătate de an. 

Traversarea liniei de cale ferată prin pasajul de nivel, dar cu încălcarea regulilor de circulaţie, va fi sancţionată cu amendă de la 100 la 125 de unităţi convenţionale,   muncă comunitară de la 30 la 40 de ore sau arest administrativ pentru  15 zile. În toate cazurile – cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an.

În cazurile în care şoferii se vor face vinovaţi de producerea accidentelor pe calea ferată, amenda va creşte până la 150 de unităţi convenţionale, cu retragerea dreptului de  a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.

Ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat în context că pe parcursul anilor 2009-2012 s-au înregistrat 24 de accidente pe calea ferată, în urma cărora 16 persoane au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite