PDM, din nou acuză Blocul ACUM de încălcarea legislaţiei, după ce Siegfried Mureşan a îndemnat cetăţenii R.Moldova să voteze Blocul ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc pdm.md

Partidul Democrat din Moldova solicită Comisiei Electorale Centrale „să intervină în cazul implicării persoanelor care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală în favoarea Blocului electoral ACUM”.

„Partidul Democrat a sesizat CEC referitor la faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase, copreşedinţii concurentului electoral blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, beneficiază de o asemenea publicitate electorală interzisă, distribuită pe reţelele sociale, sub forme camuflate, prin intermediul unor simpatizanţi sau persoane oficiale şi conturi din străinătate”, se arată într-un comunicat de presă emis de PDM.

Potrivit PDM, un exemplu în acest sens este postarea de astăzi a domnului Siegfried Mureşan, deputat european din partea Grupului PPE şi membru al Partidului Naţional Liberal din România.

„Considerăm revoltătoare atitudinea iresponsabilă a acestui oficial european. Deşi în trecut a avut calitatea de observator electoral în Republica Moldova, cunoaşte foarte bine despre interdicţiile prevăzute în art. 52 din Codul electoral, totuşi acesta sfidează bunul simţ şi legea, având scopul politic de a-şi promova politicienii pe care mizează în Republica Moldova”, spun democraţii.

Amintim că, tot astăzi, Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în ziua alegerilor din 24 februarie 2019, Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, a făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare în care a votat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite