Pavel Filip, în dialog cu James Pettit: Acordul cu FMI este evenimentul anului 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Cel mai important eveniment al anului trecut este încheierea Acordului cu FMI, a spus Pavel Filip la întrevederea pe care a avut-o vineri, 17 februarie, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit.

Premierul a ţinut să sublinieze că sprijinul SUA şi al UE a fost crucial pentru stabilizarea situaţiei economico-financiare în 2016. Cât despre anul 2017,  Pavel Filip declară că trebuie să devină un an al dezvoltării economice durabile şi al creşterii investiţiilor, transmite IPN.

„Atât Guvernul, cât şi Parlamentul sunt determinaţi să menţină drept prioritatea numărul unu implementarea Acordului de Asociere RM-UE şi să continue eforturile comune de realizare a angajamentelor asumate”, a subliniat prim-ministrul, citat într-un comunicat de presă al executivului.

La rândul său, ambasadorul SUA în Republica Moldova a încurajat Guvernul să continue eforturile pentru implementarea reformelor, care au drept scop final îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei. Diplomatul s-a referit la cooperarea în domeniul economic şi al consolidării democraţiei, domenii în care anul trecut Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul SUA au încheiat două acorduri de asistenţă. Valoarea acestora este de aproximativ 98,7 milioane de dolari SUA.

SUA este un partener strategic al Republicii Moldova. Din 1992, SUA au oferit asistenţă Moldovei în sumă de peste 1,4 miliarde de dolari SUA, inclusiv 45 milioane de dolari SUA în anul 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite