Pagubele în urma ploilor din Chişinău se ridică la 20 de milioane

0
0
x

Pagubele provocate de ploile puternice de marţi se ridică la circa 20 de milioane de lei. Primarul Ion Ceban spune că urmează să fie convocat Consiliul municipal Chişinău la care va solicita majorarea Fondului de Rezervă, transmite IPN.

„Toate aceste trei zile am fost şi suntem pe cont propriu. Îmi pare regretabil acest lucru”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă susţinută vineri. Şi aceasta în condiţiile în care şi localnicii spun că de mulţi ani nu au văzut asemenea intemperii. În urma acestora, au fost afectate mai multe instituţii educaţionale, inclusiv grădiniţe la care au fost renovate terenurile, iar copiii nici nu au apucat să le vadă.

„Chişinăul, la fel, este parte a Republicii Moldova, nu este o insulă separată. La această etapă am convenit că vom transmite demersuri oficiale, dacă tot nu s-a găsit Armata sau carabinierii care să ne ajută să intervenim. Vom transmite un demers oficial pentru compensarea cheltuielilor, cel puţin pentru instituţiile educaţionale. Este vorba desper o cifră de circa 12,5 milioane de lei la această etapă”, a notat Ion Ceban.

Joi au fost mobilizate peste 1 500 de persoane de la toate regiile şi direcţiile municipale, precum şi peste 150 de unităţi de tehnică. Muncitorii de la „Spaţii Verzi” au lucrat şi pe timp de noapte. La fel, au fost contractate mai multe tipuri de servicii private.
 
Cele mai afectate sectoare sunt Râşcani şi Ciocana. Autorităţile estimează să sâmbătă sau cel târziu luni vor fi finalizate lucrările de curăţare, iar apoi se va purcede la evacuarea gunoiului.

Primarul a mai spus că săptămâna viitoare urmează convocarea Consiliului municipal Chişinău la care va solicita majorarea Fondului de Rezervă pentru a putea face faţă cheltuielilor necesare pentru înlăturarea consecinţelor ploilor şi a vântului puternic.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite