Opoziția de la Chișinău, prezentă la un eveniment la Ambasada Rusiei în Republica Moldova

0
Publicat:

Socialiști, comuniști, dar și membrii partidului Șor au participat la recepția organizată de Ambasada Rusiei la Chișinău cu ocazia Ziua Naționale a Rusiei, marcată în data de 12 iunie. Printre ei se numără Vladimir Voronin, Igor Dodon și Vlad Batrîncea. 

Politicieni sau preoți au fost la recepția dedicată Zilei Naționale a Rusiei. FOTO: Deschide.md
Politicieni sau preoți au fost la recepția dedicată Zilei Naționale a Rusiei. FOTO: Deschide.md

Mulți dintre cei invitați sunt parlamentarii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, unul dintre ei fiind și Vladimir Voronin, ex-șef de stat, care a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor adunați în fața misiunii diplomatice. 

Mark Tcaciuk, fost membru al Partidului Comuniștilor și fost subaltern al lui Voronin, a oferit presei detalii despre eveniment. 

 „În contextul Zilei Naționale a Rusiei, colegii de la Ambasadă au decis să ne invite în pofida poziției noastră în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina (...)

- Dar care este poziția dumneavoastră?

- Poziția constă în faptul că Ucraina trebuie să-și păstreze integritatea teritorială, iar trupe străine pe teritoriul său nu trebuie să fie. Suntem împotriva războiului și este o poziție cunoscută”, a conchis acesta.

A fost vorbăreț și Vasile Bolea, deputat neafilat în prezent, dar până nu demult pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

,,La recepție, la ambasadă consacrată Zilei Rusiei. Ieri, am fost la recepție organizată de către Ambasada Italiei, consacrată Zilei Italiei, iar azi vin încoace”, a precizat alesul poporului. 

Cum a reușit Dodon să nu dea ochii cu presa

Printre invitației evenimentului organizat vineri de misiunea diplomatică s-ar fi numărat și Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, care figurează în mai multe anchete penale. Dar spre deosebire de ceilalți, acesta ar fi intrat cu mașina pe teritoriul Ambasadei, reușind în acest mod să nu dea ochii cu jurnaliștii, potrivit portalului Deschide.md. 

De asemenea, la recepție au participat și reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei, ai unor misiuni diplomatice, dar și Nicolai Grigorișin, primarul orașului Bălți, una din cele mai mari și importante localități din nordul statului. 

Chișinăul amenințat în nenumărate ori de Moscova 

În ultima perioadă, Federația Rusă a amenințat în repetate rânduri Republica Moldova, susținând că „merge pe calea Ucrainei”, invadată în februarie anul trecut de soldații lui Putin.

De altfel, multe dintre amenințări au fost înregistrate la scurt timp după ce președinta, Maia Sandu, a denunțat tentativa Moscovei de a destabiliza Chișinăul.

Iar ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vașnețov, a fost convocat de nenumărate ori la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), iar printre motivele chemării la MAEIE s-au numărat survolarea spațiului aerian al țării de rachete rusești, dar și tentativa liderului Tatarstanului de a intra în țara vecină. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite