Operatorii de cablu din Moldova sunt obligaţi să includă, gratuit, TVR în grila de programe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TVR revine în Republica Moldova
TVR revine în Republica Moldova

Membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) au votat în unanimitate retransmisia programelor postului de televiziune TVR pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, operatorii de cablu din Moldova sunt obligaţi să includă, cu titlu gratuit, postul TVR 1 în grila lor de programe, iar CCA va aloca un slot în multiplexorul experimental din zona municipiului Chişinău, transmite IPN.

Preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, a menţionat că, odată cu implementarea televiziunii digitale, cel târziu până la 17 iunie 2015, TVR va obţine gratuit şi necondiţionat o frecvenţă naţională în decurs de 30 de zile de la solicitare.

Decizia are titlu de executare obligatorie, dat fiind hotărârea CEDO care a validat Acordul de soluţionare amiabilă a cauzei TVR împotriva Republicii Moldova şi a închis dosarul aflat pe rol. Plângerea la CEDO a fost depusă în 2008 de către Societatea Română de Televiziune şi a vizat retragerea licenţei de utilizare a unei frecvenţe TVR naţionale în 2007.

Ieri, Consiliului Naţional al Audiovizualului de la Bucureşti a aprobat  o licenţă audiovizuală secundară pentru Societatea Română de Televiziune cu o grilă dedicată Republicii Moldova. TVR va relua transmisia programelor pe teritoriul Republicii Moldova începând cu 1 decembrie. Noua grilă va fi formată din cele mai bune producţii ale TVR şi unele dedicate special Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite