Omul de afaceri Renato Usatîi susţine că este victima unei răfuieli din partea politicienilor şi a autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blogul lui Renato Usatii FOTO ru1.md
Blogul lui Renato Usatii FOTO ru1.md

Renato Usatîi susţine că a fost nevoit să părăsească urgent ţara pentru a nu fi arestat. Omul de afaceri chiar a invitat mass media din Republica Moldova la Moscova, pentru a povesti mai multe despre acest caz. Autorităţile nu au comentat deocamdată acuzaţiile aduse de Renato Usatii.

Omul de afaceri susţine că joi seara, după un offline cu mai mulţi bloggeri din Republica Moldova a fost nevoit să plece din ţară, prin regiunea separatistă. Acesta spune că a fost din timp avertizat despre faptul că ar putea fi arestat, fără a oferi însă alte detaii.

Într-o adresare difuzată presei, Reanto Usatîi declară că vineri seara, la ora 20:00 la postul de televiziune TVC21 trebuia să aibă loc şi o emisiune în direct cu el. "Am promis să povestesc în cadrul emisiunii TV adevărul despre multe lucruri întâmplate pe scena politică moldovenească, care afectează o bună parte dintre locuitorii ţării noastre. Mulţi oameni aşteaptă această emisiune. Însă, din cauza unor aşa-zise "probleme tehnice", cu 24 de ore înainte de transmisiunea în direct postul TV a anulat emisiunea.
În contextul celor întâmplate, invit reprezentanţii mass-media din Moldova la o întâlnire cu mine în oraşul Moscova“, se spune în declaraţia lui Renato Usatîi.
Acesta promite să povestească presei despre cauzele anulării emisiunii TV cu participarea sa, detalii despre motivele plecării urgente din ţară şi informaţii despre cauzele pentru care expremierul Vlad Filat ar încerca pe diferite căi să îi închidă gura“.

Renato Usatîi a apărut în atenţia publicului doi ani în urmă după scandalul legat de falimentul Universalbank din 2011 şi conflictul acestuia cu milionarul rus Gherman Gorbunţov, supranumit şi "bancherul negru".

De la începutul acestui an, Renato Usatîi este foarte activ, implicându-se în numeroase acţiuni de caritate, beneficari ale cărora au fost sute de copii şi bătrâni. Totodată el a făcut mai multe declaraţii critice la adresa clasei politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite