O companie din România vrea să investească 20 de milioane de euro la Străşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Romcab din Târgu-Mureş intenţionează să investească 20 de milioane de euro în construcţia unei fabrici la Străşeni. Societatea comercială este un important producător de articole de cablaj şi conductori, care a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro.

Compania va fi al zecelea rezident al platformei industriale Străşeni, urmând să investească în acest an 5 milioane euro şi încă 15 milioane în anul viitor.

Potrivit unul comunicat de presă al Ministerului Economiei, citat de IPN, ministrul Valeriu Lazăr a subliniat că platforma industrială din Străşeni este primul teritoriu privat al unei Zone Economice Libere. Oficialul a recomandat administraţiei ZEL să urmeze exemplul Parcului Industrial Tracom pentru instituirea unui consiliu al rezidenţilor.

Administratorul ZEL Bălţi, Marin Ciobanu, a spus că sunt purtate negocieri cu alte cinci companii internaţionale interesate să-şi deschidă fabrici în Zona Economică Liberă. Noii rezidenţi planifică investiţii de până la 8 milioane euro doar în prima jumătate a anului curent, investiţii care vor crea circa 400 de noi locuri de muncă.

Rezidenţi ai subzonei Străşeni a Zonei Economice Libere Bălţi sunt deja şapte companii, cinci dintre acestea fiind cu capital italian. „I Plast TM” va produce box-paleţi din plastic reciclabil, ÎM „Italprod” SRL planifică producerea utilajului pentru prelucrarea strugurilor, „Energy solaris” SRL - echipament pentru captarea şi transformarea energiei solare în scopul încălzirii apei şi încăperilor, Ceccato Production - complexe de spălătorii automatizate a mijloacelor de transport rutier, Eastsord production  produce utilajul de sterilizare a instrumentelor medicale, ÎM „Ferpont” SRL produce structuri din oţel pentru beton armat, iar ÎCS ”LMF CLIMATIZATION” SRL a iniţiat proiectul investiţional de producere a unităţilor de tratate a aerului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite