O companie aeriană privată este cercetată penal pentru alarma falsă de la Aeroportul Internaţional Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică, 20 decembrie, la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dată o alarmă falsă. FOTO Arhivă Adevărul
Duminică, 20 decembrie, la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dată o alarmă falsă. FOTO Arhivă Adevărul

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova informează că o companie aeriană privată este cercetată penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism, după ce duminică, 20 decembrie, ar fi fost dată o alarmă falsă privind minarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost supus duminică, 20 decembrie, verificărilor de către genişti, după ce aceştia au fost alarmaţi că perimetrul Aeroportului ar fi minat. Înainte de a fi declanşată alarma, un avion al companiei cercetate la bordul căreia se afla doar echipajul aeronavei ar fi trecut toate procedurile de frontieră şi ar fi decolat.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Tot ieri, 20 decembrie, angajaţii de frontieră au fost alertaţi de către o companie aeriană, în adresa căreia a parvenit un mesaj electronic, prin care s-a anunţat minarea unui port. Deoarece în mesajul trimis nu era specificat locul unde sunt amplasate obiectele explozibile, s-a decis supra verificării atât a Portului fluvial Giurgiuleşti, cât şi a aerogării. Toate persoanele din zonele publice au fost evacuate.

Urmare a verificărilor efectuate s-a dovedit că alarma a fost falsă. În scurt timp, activitatea a fost reluată, iar angajaţii Poliţiei de Frontieră au activat în regim intensiv pentru a fluidiza traficul.

Precizăm că ieri, presa de la Chişinău scria că, în timp ce pasagerii au fost evacuaţi din zona aeroportului, o aeronavă a companiei Nobil Air, firmă ce a fost controlată de Vladimir Plahotniuc, iar acum îi aparţine businessmanului Ilan Shor, ar fi decolat spre Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite