Noi facilităţi la obţinerea creditelor pentru eficientizarea energetică a locuinţelor şi micilor afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemele de energie regenerabilă pot fi achiziţionate de-acum, cu credite avantajoase Foto: Adevărul
Sistemele de energie regenerabilă pot fi achiziţionate de-acum, cu credite avantajoase Foto: Adevărul

Ambasada Suediei, USAID şi o companie financiară din Moldova au lansat astăzi un program de creditare destinat persoanelor fizice şi proprietarilor de afaceri mici şi mijlocii.

Ambasada Suediei, împreună cu USAID şi compania financiară Prime Capital au lansat astăzi un program de creditare destinat implementării tehnologiilor de eficienţă energetică în locuinţe.

Astfel, toate persoanele fizice care doresc să-şi scadă consumul de energie, pot contracta credite de până la 3 ani fără gaj, în valoare de până la 7.000 de dolari, dar şi credite cuprinse între 7.000 şi 50.000 de dolari, cu gaj imobil, care să acopere cel mult 85% din valoarea garanţiei imobiliare, pe un termen de până la 10 ani. 

Creditele pot fi utilizate pentru izolarea termică a pereţilor, acoperişurilor, schimbarea ferestrelor şi a sistemelor de încălzire şi ventilare. Doritorii vor mai putea achiziţiona cazane moderne pe bază de biomasă, panouri solare sau aparate electrocasnice cu consum redus de energie.

„Moldovenii au de-acum o facilitate financiară deschisă pentru proprietarii de locuinţe, pentru antreprenorii mici şi mijlocii, pentru a implementa soluţii de eficientizar energetică, evident, la o scară mai mică. Cei care-şi vor implementa aceste soluţii îşi vor putea scădea consumul de energie cu până la 50% sau pentru salvarea energiei domestice“, a declarat Ambasadoarea Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite