Nicu Popescu, despre opinia Comisiei Europene privind cererea R. Moldova de aderare la UE: Zi istorică pentru parcursul nostru de aderare la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu
Nicu Popescu

Şeful diplomaţiei moldoveneşti, Nicu Popescu, a declarat că recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European, privind oferirea Republicii Moldova statutului de ţară candidată de aderare la UE, reprezintă „o zi istorică pentru parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană.”

„Astăzi Colegiul Comisiei Europene a adoptat Opiniile pe marginea cererilor Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei de a deveni state membre ale UE. Salut faptul că în Opinia formulată şi anunţată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi comisarului pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE acordarea ţării noastre a statutului de candidat pentru aderare pe baza înţelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiţionale într-o serie de domenii cheie precum reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi administraţia publică”, a declarat Nicu Popescu.

Popescu a subliniat că „am realizat împreună următorul pas de apropiere ireversibilă a ţării în marea familie europeană. Împreună cu echipa de la Preşedinţie, Guvern şi Parlament suntem determinaţi să dinamizăm reformele aşteptate de cetăţenii noştri”.

„Conştientizăm că acest proces va fi unul comple, dar orientat spre un obiectiv clar – dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi obţinerea statutului de membru al UE. Republica Moldova aparţine Uniunii Europene – este proiectul nostru de ţară. Suntem o ţară europeană, limba noastră, limba română este o limbă oficială a Uniunii, avem o istorie europeană, cu un sistem politic democratic european”; a subliniat minitrul de Externe.

„Contăm pe faptul că la Consiliul European în cadrul reuniunii din 23 – 24 iunie, statele membre vor sprijini recomandarea Comisiei Europene, o decizie care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperităţii şi democraţiei pe continentul european”, a mai adăugat ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite