Nicolae Timofti ştie cum se poate face integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană se poate face doar în condiţiile unui stat de drept, în care nimeni nu este mai presus ca legea. Pentru atingerea acestui obiectiv, avem nevoie de structuri de ordine profesioniste, flexibile şi, nu în ultimul rând, cu profund simţ patriotic”.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Poliţiei Naţionale, transmite IPN.

Şeful statului a menţionat că integrarea Moldovei în Uniunea Europeană va fi înlesnită de consolidarea unui serviciu poliţienesc european, capabil să asigure ordinea şi liniştea publică, respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, să protejeze interesele şi valorile statului şi ale cetăţenilor.

„Vă îndemn să continuaţi eforturile de apropiere a poliţistului de interesele cetăţeanului şi de combatere a abuzurilor şi corupţiei din sistem, acţiuni care vor spori încrederea populaţiei în poliţie. În ultimii ani, cu sprijinul Guvernului şi a partenerilor noştri externi, a avut loc o dotare tehnică şi logistică impunătoare a poliţiei. Acum este important managementul instituţional şi implementarea tehnologiilor şi tacticilor performante”, a notat Nicolae Timofti.

Ziua Poliţiei Naţionale este marcată pe 18 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite