Moscova se teme că s-ar putea ajunge la unirea Republicii Moldova cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova se teme că un deznodământ al protestelor din Chişinău ar putea fi unirea Republicii Moldova cu România, conform experţilor ruşi care participă la o conferinţă video Moscova-Chişinău.

„Rusia este vinovată parţial de ceea ce se întâmplă în Moldova. Rusia a lăsat deoparte poporul moldovenesc. Moldova stă la răscruce şi poate să cadă în hău. Este foarte bine că opoziţia de stânga şi de dreapta s-au unit. Problema de bază este dacă Republica Moldova va rămâne independentă ca stat şi ce va fi cu poporul moldovenesc. Obiectivul de bază pentru puterile de opoziţie este ca să formeze o platformă pozitivă care va uni opoziţia proeuropenă şi cea de stânga. Această platformă trebuie să lucreze în vederea conservării suveranităţii Republicii Moldova”, a declarat Iurii Naghirneac, directorul Fondului Internaţional pentru Promovarea Culturii, Ştiinţei şi Educaţiei din Moscova, în cadrul conferinţei video Moscova-Chişinău cu tema „Situaţia din Republica Moldova: analiza experţilor”. 

Expertul rus a mai menţionat că poporul moldovenesc trebuie să înţeleagă care este interesul naţional al Republicii Moldova. Acesta crede că acum nu este timpul ca Republica Moldocva să se rupă între Europa şi Rusia. „Acum problema are o altă abordare – va mai fi sau nu Moldova? Această problemă trebuie rezolvată în primul rând, apoi, instituţiile democratice vor face alegerea geopolitică. A pune problema dacă omul este cu Europa, cu România sau cu Rusia, înseamnă a dezbina societatea”, consideră Naghirneac. Prezent în cadrul conferinţei, liderul PPCD, Iurie Roşca, a menţionat că alegerile anticipate vor „relaxa” spiritele în societate. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite