Moldova va primi 45 de milioane de euro de la UE în calitate de suport bugetar. Filip: Să depăşim febra electorală şi să ne apucăm de lucru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova aproximativ 45 de milioane de euro în calitate de suport bugetar. Comisarul UE pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, afirmă că banii vor ajunge la Chişinău în timpul apropiat.

Oficialul european a menţionat că UE va susţine în continuare promovarea reformelor în avantajul cetăţenilor ţării, inclusiv în lupta contra corupţiei, depolitizarea instituţiilor statului, reforma sistemului bancar.

Johannes Hahn a felicitat autorităţile de la Chişinău pentru aprobarea noului acord cu FMI, care deblochează şi finanţările din partea Băncii Mondiale şi a Uniunii Europene. De asemenea, comisarul european a menţionat importanţa asigurării unei colaborări constructive între Guvern şi preşedintele ales în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că, dacă 2016 a fost anul stabilizării Moldovei, este convins că 2017 va fi anul creşterii Moldovei. Referitor la alegerile prezidenţiale, Filip a subliniat că Republica Moldova are de învăţat câteva lecţii pentru a organiza mai bine procesul electoral pe viitor. 

„Acum scopul este de a depăşi „febra electorală” şi să ne apucăm de lucru. Am avut o discuţie cu preşedintele ales şi l-am asigurat că Guvernul este pregătit să coopereze în interes naţional, or interesul nostru naţional este continuarea reformelor, modernizarea, drumul european”, a precizat prim-ministrul.

Şeful Guvernului a dat asigurări că mobilizarea şi angajamentul de care a dat dovadă actuala guvernare în implementarea recomandărilor UE de la începutul anului curent vor persista şi în următoarea perioadă pentru realizarea reformelor structurale în sectoarele-cheie în conformitate cu angajamentele stipulate în Acordul de Asociere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite