Moldova a reacționat la atacul UAV de la granița lor

0
Publicat:

Autoritățile din țara vecină au dat asigurări că dronele rusești nu au zburat peste teritoriul lor.

Foto: midr.gov.md
Foto: midr.gov.md

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că la 26 februarie nu au fost detectate vehicule aeriene fără pilot rusești în spațiul aerian al țării.

Din cauza riscului perceput ca o dronă să intre pe teritoriul Republicii Moldova, dorim să vă informăm că nicio dronă lansată de Federația Rusă peste Ucraina în această seară nu a traversat teritoriul Republicii Moldova”, citează Deschide.MD un comunicat al Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Mesajul mai precizează că Ucraina a confirmat Chișinăului că toate dronele lansate peste regiunea Odesa au fost distruse sau reduse la tăcere prin mijloace de apărare aeriană ucraineană.

Zborul UAV-ului rusesc la granița Moldovei: ce se știe

Reamintim că ieri seară Rusia a lansat drone de atac pe teritoriul Ucrainei. La 22:43, Forțele Aeriene Ucrainiene au raportat că a respins amenințarea UAV.

Cu toate acestea, deja la ora 23:11, armata a scris că drone necunoscute se îndreptau spre Hmelnițkii la granița cu Moldova. Potrivit rapoartelor presei, exploziile au fost auzite în regiunea Hmelnițkii după aceea.

După cum a relatat UNIAN, în această lună poliția de frontieră a Moldovei a găsit fragmente dintr-o dronă rusească Shahed în apropierea graniței cu Ucraina. În opinia lor, acest UAV ar fi putut fi doborât de apărarea aeriană ucraineană.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite