Moldova a reacționat la atacul UAV de la granița lor

0
Publicat:

Autoritățile din țara vecină au dat asigurări că dronele rusești nu au zburat peste teritoriul lor.

Foto: midr.gov.md
Foto: midr.gov.md

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că la 26 februarie nu au fost detectate vehicule aeriene fără pilot rusești în spațiul aerian al țării.

Din cauza riscului perceput ca o dronă să intre pe teritoriul Republicii Moldova, dorim să vă informăm că nicio dronă lansată de Federația Rusă peste Ucraina în această seară nu a traversat teritoriul Republicii Moldova”, citează Deschide.MD un comunicat al Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Mesajul mai precizează că Ucraina a confirmat Chișinăului că toate dronele lansate peste regiunea Odesa au fost distruse sau reduse la tăcere prin mijloace de apărare aeriană ucraineană.

Zborul UAV-ului rusesc la granița Moldovei: ce se știe

Reamintim că ieri seară Rusia a lansat drone de atac pe teritoriul Ucrainei. La 22:43, Forțele Aeriene Ucrainiene au raportat că a respins amenințarea UAV.

Cu toate acestea, deja la ora 23:11, armata a scris că drone necunoscute se îndreptau spre Hmelnițkii la granița cu Moldova. Potrivit rapoartelor presei, exploziile au fost auzite în regiunea Hmelnițkii după aceea.

După cum a relatat UNIAN, în această lună poliția de frontieră a Moldovei a găsit fragmente dintr-o dronă rusească Shahed în apropierea graniței cu Ucraina. În opinia lor, acest UAV ar fi putut fi doborât de apărarea aeriană ucraineană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite