Mişcarea Populară Antimafie a anunţat lista de candidaţi pentru alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Mişcarea Populară Antimafie a depus la Comisia Electorală Centrală joi, 3 ianuarie, lista naţională de candidaţi pentru alegerile parlamentarele din 24 februarie. În fruntea listei se află liderul formaţiunii, Sergiu Mocanu, care a anunţat că Mişcarea nu va avea candidaţi pe cirumscripţii uninominale, ci doar pe lista de partid, pentru că nu vor să participe „în cazinoul lui Plahotniuc”.

Lista candidaţilor Antimafie pentru parlamentare conţine doar 36 de nume, asta pentru că, potrivit lui Sergiu Mocanu, ceilalţi candidaţi sunt din diasporă, iar legislaţia ar fi fost făcută în aşa fel, încât cetăţenii stabiliţi peste hotare să nu poată să se înscrie pe listele electorale ale partidelor, prin faptul că sunt nevoiţi să facă mai multe drumuri la Chişinău.

„Asemenea reguli draconice nu au fost nicăieri şi niciodată şi cred că nu găsiţi un stat democratic unde găsiţi atâtea bariere de înscriere în campania electorală”, a declarat liderul Antimafie într-o conferinţă de presă.

Liderul Antimafie s-a arătat optimist că formaţiunea sa poate trece pragul electoral, subliniind că intră în această campanie pentru a lupta împotriva sistemului.

Sergiu Mocanu l-a criticat atât pe liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, cât şi Blocul electoral ACUM, format din PAS şi PPDA, pe motiv că pe listele acestuia se regăsesc câţiva membri ai PLDM.

„Cu toţi ăştia ne-am confruntat în campania electorală de data trecută. Când aceşti oameni, pe listelui lui Filat şi inclusiv şi ale Maiei Sandu, participau la concertele lui Filat de milioane”, a spus Mocanu.

De critici nu a scăpat nici lidera PAS, Maia Sandu. Mocanu a fost indignat de faptul că ea a decis să candideze în circumscripţia diasporei europene, dar nu în circumscripţiile din R.Moldova.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite