Ministrul român al Agriculturii vine la Chişinău pentru a participa la o reuniune a FAO şi la ceremonia de lansare oficială a brandului „Vin Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, Daniel Constantin, efectuează o vizită de trei zile în Republica Moldova, la Chişinău, începând de luni, în cadrul consultărilor informale în vederea pregătirii Conferinţei Regionale pentru Europa a Organizaţiei pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), informează ministerul de resort.

Agenda include întrevederi cu reprezentantul regional adjunct al FAO, Tony Alonzi, şi cu reprezentantul regional al FAO pentru Europa şi Asia Centrală (de la 1 ianuarie 2014), Vladimir Rakhmanin.
Totodată, ministrul român al Agriculturii are programată o întâlnire cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov şi o vizită la un Institut de cercetare.

Marţi seara, după întâlnirea cu ministrul Agriculturii de la Chişinău, Daniel Constantin va participa la lansarea brandului "Vin Moldova“, menit a promova produsele podgoriilor din Republica Moldova, intrate, din septembrie, sub embargou rusesc.

Anterior Vasile Bumacov a precizat că brandul va fi atribuit numai vinurilor de calitate, de care răspunde noul Oficiu Naţional al Viei şi Vinurilor. „Această denumire trebuie să fie primul lucru pe care trebuie să-l vadă consumatorul – că este un vin de calitate din Republica Moldova“, a menţionat ministrul.

Brandul „Vin Moldova” va fi promovat atât în ţară, cât şi peste hotare. Lansarea peste hotare a acestuia va avea loc în cadrul expoziţiei internaţionale de vinuri „ProWine”, în martie anul viitor, în Germania. Logoul brandului reprezintă o barză, care ţine în cioc un strugure în forma Republicii Moldova.

Brandul „Vin Moldova” a fost realizat cu susţinerea USAID, iar ceremonia de prelansare a fost făcută în timpul vizitei la Chişinău a lui John Kerry, secretarul de stat al SUA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite