Ministerul Sănătăţii caută partener privat: experienţă de minim 25 de ani în dializă şi garanţie de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorul licitaţiei care va avea loc în luna ianuarie va putea gestiona secţiile de dializă din trei spitale republicane, două instituţii municipale şi şapte spitale raionale, timp de 12 ani.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri, în Monitorul Oficial,concursul de parteneriat public-privat pentru serviciile de dializă din Moldova. Partenerul dorit de minister trebuie să îndeplinească o serie de condiţii restrictive pentru companiile locale. De exemplu, partenerul privat trebuie să prezinte dovezi conform cărora are o experienţă de peste 25 e ani în dializă pertoneală. Trebuie să fie producătorul aparatelor şi materialelor consumabile necesare în dializă şi să dovedească faptul că a finanţat sau a organizat finanţări de minim 250 de milioane de euro în ultimii trei ani.

O altă condiţie constă în gestionarea a cel puţin 2.000 de aparate de hemodializă la nivel mondial şi că poate prezenta o scrisoare bancară de garanţie, în valoare de 100.000 de euro.

Toate aceste documente trebuie prezentate de ofertanţi până cel târziu pe 6 ianuarie 2014. Câştigătorul licitaţiei va trebui să modernizeze centrele de dializă de la Spitalul Clinic Republican, Institutul Mamei şi Copilului, Spitalul de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime“, spitalul municipal din Bălţi şi spitalele raionale din Cahul şi Comrat.

În plus, partenerul privat va deschide centre de dializă în spitalele raionale din Edineţ, Drochia, Ungheni, Soroca şi Căuşeni şi va putea administra toate aceste secţii, pe o durată de 12 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite