Mesaje false de la premier pentru cetăţeni: „Achitaţi câte 2.000 de dolari. Altfel, nu sunteţi patrioţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat atenţionează că mesajele sunt false FOTOTudor Iovu
Premierul Vlad Filat atenţionează că mesajele sunt false FOTOTudor Iovu

Mai mulţi locuitori ai Capitalei au primit în cutiile poştale foi volante din numele premierului Vlad Filat. Guvernul atenţionează că este vorba de o campanile de manipulare şi dezinformare.

În adresările false cu semnătura prim-ministrului cetăţenii sunt îndemnaţi să muncească mai mult pentru a întoarce granturile externe contractate de Republica Moldova: „Scumpule chişinăuian! Nu-ţi face griji. Eu ca prim-ministru garantez banii cu care tu eşti dator faţă de partenerii noştri europeni. Dar tu trebuie să înţelegi că banii cu care tu eşti dator trebuie achitaţi. De aceea îţi doresc în 2013 să munceşti mai mult ca să poţi achita pentru fiecare membru al familiei suma de aproape 2.000 de dolari. Altfel tu nu eşti patriot! Te rog să discuţi pe această temă importantă cu familia ta şi colegii de serviciu”.

„Guvernul Republicii Moldova condamnă astfel de acţiuni, care nu au nimic în comun cu regulile democratice caracteristice unui stat de drept. Avem de a face cu o campanie cinică de manipulare a opiniei publice şi facem apel către cetăţeni să nu se lase dezinformaţi de acei care stau în spatele respectivei acţiuni“, a fost reacţia Executivului.

Totodată, premierul a sesizat organele responsabile, care urmează să identifice şi să sancţioneze regizorii acestei campanii murdare.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite