Măsuri de urgenţă la Frontiera de Stat a Republicii Moldova. Poliţia anunţă un regim riguros de activitate în contextul atentatelor din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobilizare la frontieră FOTO Poliţia de frontieră
Mobilizare la frontieră FOTO Poliţia de frontieră

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a dispus, în regim de urgenţă, măsuri suplimentare în vederea asigurării securităţii cetăţenilor la traversarea frontierei de stat. Decizia a fost luată în contextul agresiunilor asupra poporului francez de vineri seara, 13 noiembrie, soldate cu numeroase victime, se arată într-un comunicat al instituţiei.

La Aeroportul Internaţional Chişinău şi în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România şi Ucraina va fi instituit un regim de activitate mai strict, care va include şi un număr mai mare de angajaţi în punctele de trecere unde se atestă un flux mai mare de călători. De asemenea, se preconizează controale mai amănunţite, în special în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfăşoară conflictele armate.

La controlul bagajelor, vor fi implicate mai multe echipe de câini, în vederea depistării substanţelor explozive.

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că tot mai mulţi călători vor fi supuşi controlului de frontieră suplimentar, în special al persoanelor care prezintă suspecţii. Dacă în regim normal sunt verificaţi 15%, în prezent unei astfel de verificări trec 80% din persoane.

Amintim că astăzi, în Republica Moldova a fost instituită zi de doliu naţional în memoria victimelor atentatelor de la Paris. La ora 12.00, toate drapelele de stat au fost arborate în bernă.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite