Marş al bikerilor, la Chişinău. Cum sunt comemorate victimele accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua mondială privind comemorarea victimelor accidentelor rutiere este marcată duminică, 15 noiembrie, la Chişinău prin organizarea unui marş al automobilelor şi motocicletelor şi a unui flash-mob, iar participanţii la eveniment vor ţine un moment de reculegere.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliţie, programul dedicat comemorării persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere a debutat la ora 11:00 cu un marş al bikerilor şi al şoferilor de autoturisme, care s-au deplasat de-a lungul bulevardului Dacia până la strada Ion Creangă.

De asemenea, mai mulţi oficiali, dar şi reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere au ţinut discursuri în cadrul evenimentului, iar 200 de copii şi adolescenţi vor participa la un flash-mob. Ulterior, participanţii la eveniment vor ţine un moment de reculegere în memoria victimelor traficului rutier după care vor fi lansate baloane în semn de doliu.

Datele Inspectoratului Naţional de Patrulare arată că, pe parcursul anului trecut, au decedat 320 de persoane, iar altele 3.000 au fost rănite în urma celor peste 2.500 de accidente rutiere înregistrate. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat a treia duminică din noiembrie a fiecărui an ca fiind ziua în care să fie marcată la nivel mondial comemorarea victimelor traficului rutier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite