Maia Sandu susţine că Igor Dodon ar fi fost infectat cu COVID-19: „Sunt dovezi că el a răspândit virusul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că ar exista dovezi care demonstrează că Igor Dodon a fost infectat cu COVID-19. Mai mult decât atât, ex-premierul afirmă că preşedintele ţării ar fi contaminat şi alte persoane din cauză că nu ar fi respectat regulile epidemiologice la întâlnirile cu cetăţenii.

„Sunt şi dovezi că Igor Dodon a răspândit virusul mergând la aceste întâlniri fără să se protejeze. Dincolo de antiexemplul pe care l-a dat întotdeauna, pentru că nu a purtat mască, pentru că nu a respectat distanţa socială, acum noi am aflat că sunt persoane infectate în Serviciul de Pază şi Securitate, persoane care l-au însoţit pe Dodon şi, respectiv, dacă aceste persoane s-au infectat, înseamnă că în mediul în care a mers Igor Dodon, el a răspândit această infecţie şi ar trebui să fie sancţionat pentru asta”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Pe 15 mai, în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, Igor Dodon a afirmat că a fost testat la COVID-19, însă testul a fost negativ.

„De ceea ce ţi-i dat, nu scapi. Dar poate deja m-am îmbolnăvit şi a trecut. Ştiţi câţi nici nu au ştiut că au fost bolnavi? Eu doar v-am spus că poate să treacă virusul prin tine şi nici nu observi. Ca pe urmă să-mi daţi toţi dreptate. 70-80% nici nu ştiu, nu au niciun simptom. Unii colegi din conducerea ministerelor, serviciilor, stau acum acasă cu COVID-19, dar ei se simt bine, nu au niciun simptom. Au verificat pentru că cineva din anturaj a fost testat pozitiv”, a explicat Dodon, potrivit Newsmaker.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite