Mai multe echipe mobile, pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine simbol FOTO Adevărul
Imagine simbol FOTO Adevărul

Cel puţin 100 de copii cu dizabilităţi din cinci raioane ale ţării vor beneficia de asistenţă la domiciliu în cadrul unui proiect de susţinere a descentralizării serviciilor sociale. Proiectul este implementat de către Asociaţia Keystone Moldova şi finanţat de către Uniunea Europeană.

Directorul executiv al Keystone Moldova, Ludmila Malcoci, a declarat în cadrul lansării proiectului că acesta prevede dezvoltarea serviciului social „Echipa Mobilă” în cinci raioane: Sângerei, Făleşti, Ungheni, Anenii Noi şi Dubăsari.

Echipa Mobilă va oferi asistenţă la domiciliul copiilor cu dizabilităţi şi familiilor lor. Serviciile echipei pot include asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale şi de reabilitare, instruire specială pentru dezvoltarea abilităţilor pentru o viaţă independentă a copiilor în comunitate.

Ludmila Malcoci a mai spus că cel puţin 100 de copii cu dizabilităţi şi familiile lor îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii. Membrii familiei vor avea mai multă autonomie, vor putea să fie angajaţi în câmpul muncii. Un alt rezultat aşteptat este că aceşti copii vor rămâne în familie, nu vor fi instuţionalizaţi, vor beneficia de îngrijire adecvată. De asemenea, sunt prevăzute numeroase acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii civile faţă de persoanele cu dizabilităţi şi să promoveze drepturile acestora.

Şeful Delegaţiei UE, Dirk Schuebel, a spus că proiectul va derula timp de 24 de luni, iar finanţarea este de 273 de mii de euro, dintre care 32 de mii sunt oferiţi de către Fundaţia Soros-Moldova. Ambasadorul a mai spus că impactul proiectului este de o importanţă majoră şi va contribui la descentralizarea serviciilor sociale prin dezvoltarea parteneriatului public-privat.

În Moldova sunt circa 180.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 15.000 sunt copii.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite