Mai multe companii petroliere au micşorat preţul la carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe staţii PECO au afişat vineri, 11 decembrie, preţuri mai mici la carburanţi. Astfel, benzina se ieftineşte în medie cu 40 de bani pentru un litru, iar motorina - cu 60 de bani pentru un litru, transmite IPN.

Şapte companii petroliere, patru dintre care sunt importatoare de carburanţi au depus notificări la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care confirmă ieftinirea produselor.

Ofiţerul de presă al ANRE, Anatol Barbei, a declarat că preţul mediu de comercializare a benzinei de către cele şapte companii a scăzut până la 17,33 lei pentru un litru, iar preţul motorinei – până la 14,95 lei pentru un litru.

Ultima dată în acest an, preţurile cu amănuntul la benzină şi motorină au scăzut la începutul lunii noiembrie, în medie cu 25 bani şi, respectiv, cu 30 bani pentru un litru.

Potrivit ANRE, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 de staţii de alimentare din ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite